Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Yakın Dönem Türk Düşüncesinde Halkçılık ve Atatürk Cezmi Eraslan Yakın Dönem Türk Düşüncesinde Halkçılık ve Atatürk Cezmi Eraslan

Yakın Dönem Türk Düşüncesinde Halkçılık ve Atatürk

Liste Fiyatı : 120,00 TL
9799758691295
13045344
Yakın Dönem Türk Düşüncesinde Halkçılık ve Atatürk
Yakın Dönem Türk Düşüncesinde Halkçılık ve Atatürk
120.00
Halkın yararını her sahada en önde ve vazgeçilmez saymak şeklinde ifade edebileceğimiz halkçılık, Rusya'dan, Kuzey ve Latin Amerika'ya, Doğu Avrupa'dan Afrika'ya görüldüğü farklı coğrafya ve toplumlarda birbirinden ayrı insan gruplarınca ortaya atılıp, değişik çözüm yolları ve yöntemlerini kullanmıştır.
Halkçılık, halk adına konuşmak ve onun iyiliğini istemek, mekanda yaygınlık kadar zamanda da derinlik özelliğine, dolayısıyla tarihî bir mahiyete sahiptir. Bazen siyasi elitler bazen sömürge idarecileri halk'a, iyiliklerinin nerede olduğunu ondan daha iyi bildilkerini söylemişlerdir. O kadar ki, halkın kendi adına düşünüp konuşabileceğini söylemek anormal karşılanır bir yaklaşım olmuştur. İşin ilginç yanı ise hemen her zaman halkın kendine layık görülen rolü sessizce kabullenmesi olmuştur.

"30 Ağustos sevk ve idare ettiğimi muharebe, Türk milletinin yanımda bulunduğu halde, idare ettiğim ilk ve son muharebedir" Kemal Atatürk. Büyük Zafer Hakkında 30 Ağustos 1928'de basın temsilcilerine demeç, ASD III, s.122.
(Arka Kapak)
Kapat