Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789758845293
13045014
Veliaht Yusuf İzzeddin
Veliaht Yusuf İzzeddin
384.00
Osmanlı tarihinde yetişen yüzlerce veliahttan biri olan Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi'yi diğerlerinden ayrı ve tanınır kılan onun hayatına ait soru işaretlerinin çokluğudur.
Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi, babası Sultan Abdulaziz'in hayatı gibi Osmanlı tarihinin mübhem noktalarından birini teşkil etmektedir. Onun doğum yeri, doğum tarihi, ölüm sebebi ve ölüm tarihi gibi başlıklar Osmanlı tarihinin ihtilaflı noktalarındandır.
I. veliaht olup taht sırası beklediği halde Sultan Abdülaziz ve Sultan Abdülmecit'in oğulları arasındaki gizli çekişme diğer veliahtlerle birlikte Yusuf İzzeddin Efendi'yi de sıkıntılı bir ruh haline sokmuştur.
Yaşadığı problemli çağın problemli ruh haliyle Zincirlikuyu'daki köşkte bileği kesilmiş olarak bulunan ve ölümü resmi kayıtlara intihar olarak geçen Yusuf İzzeddin Efendi, bazı kaynaklara göre derin devletin kurbanı olmuştur.
Hayırsever bir kişiliğe sahip olan Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi'nin hayatı ve ölüm sebebi üzerine belirtilen fikirleri, tarih içindeki gizemli yerinden çıkarmak üzere kapsamlı bir çalışma ile oluşturduğumuz bu kitap ona ait birçok bilinmeyene cevap verecektir.
Kapat