Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786053206446
13151585
Uygulamalı Regresyon ve Korelasyon Analizi
Uygulamalı Regresyon ve Korelasyon Analizi
294.00
Yazarın “Profesör'lük Takdim Eseri” olarak jüri üyelerine sunduğu kitap 6 kitaplık İstatistik Serisinin ilkini oluşturmaktadır. 1996 yılında birinci, 2002'de ikinci ve 2017'de de üçüncü baskısı yapılan kitapta “istatistiğin” en temel konularından biri olan bir anlamda “Çok Değişkenli İstatistik Yöntemlerin” temelini oluşturan “Regresyon ve Korelasyon Analizi” ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
Bilindiği gibi özellikle İşletmecilik'te “Tahmin ve Politika” belirlemede çok sıklıkla başvurulan yöntemlerin başında gelen bu analiz kitapta öncelikle anakütle ve örnek ayırımı yapılarak teorik olarak incelenmekte, varsayımların geçerliliği irdelenmekte, varsa varsayımlardan sapmalara nasıl çözümler üretileceğine yer verilmektedir. Uygulamalar ise hem detaylı çözümlerle hem de bilgisayar (SPSS Programı) çıktıları olarak sunulmaktadır.
Tahmin ve Politika belirleme durumunda olan yöneticilere çeşitli bilim dallarındaki araştırmacılara ve öğrencilere 1996 yılından beri yararlı olan kitabın bundan sonra da yararlı olması dileklerimle.
Kapat