Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Türk-Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında,Dünü Bugünü Ahmet Gür Türk-Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında,Dünü Bugünü Ahmet Gür Türk-Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında,Dünü Bugünü Ahmet Gür Türk-Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında,Dünü Bugünü Ahmet Gür Türk-Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında,Dünü Bugünü Ahmet Gür

Türk - Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında Dünü ve Bugünü

Liste Fiyatı : 90,00 TL
9786056028458
273443
Türk - Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında Dünü ve Bugünü
Türk - Ermeni İlişkileri Yabancı Belgeler Işığında Dünü ve Bugünü
90.00
Türk-Ermeni ilişkileri konusunda, Türk yazarlar tarafından yapılmış araştırmalardan sadece yabancı belge içeren bölümlerin alındığı kitapta, Türk ve Ermeni dostluğundan başlayarak iki toplum arasına kin, nefret, ölüm ve ayrılık tohumları eken olaylarla birlikte tehcirde yaşananlar, Ermeni isyanlarında Rusların rolü, milli mücadele ve Ermeniler, Anadolu'da misyonerler, Ermeniler'in Osmanlı'ya başkaldırısı gibi konular ele alınıyor. Kitap, tarihi detayları yaşayan yabancı askerler, devlet adamları ve tarihçilerin o güne ait tespitlerine yer veriyor.
Ahmet Gürel bu özlü kitabı ile Ermeni sorununun gerçek yüzünü ortaya koyarak Türk ulusunun var olma ve Kuvay-i Milliye mücadelesine önemli bir katkı sağlamaktadır. Kendisine hem teşekkür ediyorum hem de katkılarından dolayı kutluyorum. Yabancı belgelerle sorunun gerçek yüzünün ortaya çıkarılması her yönden ulusa yarar sağlamaktadır. Genç kuşakların ulusalcı ve Atatürkçü mücadelelerinde yararlanacakları bir el kitabı olarak Ahmet Gürelin bu çalışması değerlendirilecektir.
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN
Kapat