Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları Ayhan Yüksel Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları Ayhan Yüksel Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları Ayhan Yüksel Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları Ayhan Yüksel

Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları

Liste Fiyatı : 90,00 TL
9789758525973
13030400
Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları
Tirebolu Tarih - Kültür - Spor Yazıları
90.00

Tirebolu, Doğu Karadeniz bölgesinde antik çağda kurulan, Osmanlı hakimiyetinden önce çevresi yoğun şekilde bölgeye yerleşen Türkmenler tarafından yurt tutulan, Fatih Sultan Mehmed tarafından Trabzon'un fethinden sonra Osmanlı ülkesine katılan, Harşit ve Yağlıdere vadileriyle iç kesimlere bağlanan, XIX. Yüzyıla kadar bulunduğu coğrafi mevkide kasaba durumunda bulunan bir liman ve yerleşim yeridir.

Elinizdeki kitap Tirebolu'yu başlangıçtan günümüze kadar olan zaman dilimi içinde tarih, kültür ve spor yönleri ile ele alan on bir makaleden oluşan bir çalışmadır. Tarih, denizcilik, belediye teşkilatı, milli mücadele yılları, gaziler ve şehitler, lakaplar, mahalli kelimeler, türküler, ramazan ayı ve bayram, evlenme ve düğün adetleri, spor faaliyetleri kitabın başlıca konularını teşkil etmektedir.

Bu kitabı okuduğunuzda adeta Tirebolu'yu görmüş, insanının konuşmalarını, gelenek ve göreneklerini, bayramlarını, eğlencelerini, düğünlerdeki ve maçlardaki coşkusunu, kısaca hayat tarzını öğrenmiş olacaksınız.

Kapat