Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Suya Düşen Sancak Bayram Ali Kaya Suya Düşen Sancak Bayram Ali Kaya

Suya Düşen SancakKıbrıs Türk Kültürü Üzerine İncelemeler

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789944328173
261190
Suya Düşen Sancak
Suya Düşen Sancak Kıbrıs Türk Kültürü Üzerine İncelemeler
320.00
Türkiye'den Kıbrıs'a görev yapmak üzere gelen öğretmenler, öğretim görevlileri ve üyelerinden bir bölümü bu Ada'yı kendi uzmanlık alanları açısından inceleyip yazıya dökmüşlerdir.
Elinizdeki kitap da onlardan biridir.

Kitapta Kıbrıs'ın dili, edebiyatı, müziği kısaca bir bütün olarak kültürü vardır. Elindeki kaynakları iyi bir taramadan geçirip iki üniversite hocasının kendi görüşleriyle oluşturulan bu eser Kıbrıs Türk halkını Anadolu'daki kardeşlerine tanıtmak bakımından çok yararlı olacaktır. Kıbrıs Türk kültürü tarihsel süreç içinde gözden geçirildiğinde Anadolu'dakinin Akdeniz'deki uzantısı olduğu hemen anlaşılacak gibidir. Kitaba 'Suya Düşen Sancak' adının verilmesi de çok anlamlıdır. Kıbrıs Türk halkı Anavatan'ın kopmaz bir parçası olduğunu yüzyıllar boyu gösterdiği dirençle kanıtlamış bulunuyor. Nitekim Sultan II. Mahmud döneminde 'İmparatorluğun en büyük şairi' Kıbrıslı Hasan Hilmi Efendi'nin layık görülmesi bunun en somut kanıtıdır.

Kitabı hazırlayanları candan tebrik eder, Kıbrıs Türk Halkını daha yakından tanımak isteyenlere ve bilgilerini arttırmak için herkese, özellikle de gençlere salık veririm.

Rauf R. DENKTAŞ
I. Kuruluş Cumhurbaşkanı
Kapat