Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254064265
13322626
Strateji ve Güvenlik Alanında Temel ve Güncel Yaklaşımlar
Strateji ve Güvenlik Alanında Temel ve Güncel Yaklaşımlar
280.00
Strateji ve güvenlikle ilgili her geçen gün artan çalışmalar birçok yeni kavram ve yaklaşımı da beraberinde getirmektedir. Tarih sahnesinde özellikle insan ve toplulukların güvenliklerini sağlamak için daha çok ordular tarafından kullanılmış ve Generallik Sanatı olarak kendine yer bulmuş olan strateji, son zamanlarda sivil kurum, kuruluş ve organizasyonlar için de çok önemli bir kavram hâline gelmiş ve geleceğe ilerlemede izlenen bir yol olarak görülmüştür.
Ulusal ve makro çerçevede düşünüldüğünde stratejide ulaşılmak istenen nihai hedef devletler ve örgütler için bekanın sağlanması yani hayatta kalmaktır. Bu amaca ulaşmak için izlenecek stratejinin yani yolun odak noktasında güvenlik vardır. Bu anlamda "strateji" ve "güvenlik", devletler ve örgütler için vazgeçilmez ve önemi tartışılmaz kavramlardır.
Bu kitapta; strateji ve güvenlik ile ilgili temel yaklaşım, felsefe ve teoriler ile son zamanlarda strateji ve güvenlik bağlamında önemi artan güncel konular birlikte ele alınmaktadır. Alanında tecrübeli akademisyenler bir araya getirilerek alanyazına katkı sunması hedeflenen kitapta; strateji ve güvenlik kavramları ile bu kavramlarla ilintili temel ve güncel olan savaş, propaganda, milli güvenlik, milli güç unsurları, kültür, iletişim, savunma yönetimi, savunma yaklaşımları, savunma planlaması ve senaryo analizi, teknoloji, yenilik, siber güvenlik, bilişim sistemleri, istihbarat, risk ve kriz yönetimi ile Türkiye'deki savunma sanayinin durumu ele alınmaktadır.
Kapat