Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789758736324
13215334
Sorun olan Ermeniler
Sorun olan Ermeniler
286.40
Bilindiği gibi. Batılı devletlerin Osmanlı Devletini parçalama ve paylaşma politikaları. yani 'Şark Meselesi' veya 'Doğu Sorunu'rmn bir uzantısı olarak gelişen olaylar zinciri; 'milleti sadıka' olan Ermenilerin Osmanlı Devletine karşı ayaklanmaları ve 'Birleşik. Bağımsız Ermenistan Devleti' kurmak için terör faaliyetlerine girişmeleri ile sonuçlanmıştır.
Doğal olarak Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakımından 'Ermeniler' ve 'Ermeni Yurdu' bir sorun olmaktan çıkmıştır. Fakat Ermeniler. özellikle 2. Dünya Savaşından sonra konuyu s iyasall aştırmak suretiyle tarihi çarpıtmış. Türk diplomatlarına yönelik yeni bir terör hareketini başlatarak sorunu yeniden dünya kamu oyunun karşısına getirmişlerdir.
Sovyetler Birliğinin çöküşünden sonra dünyanın ulaştığı bugünkü siyasal. stratejik ve jeopolitik dengeler. Türk dünyası ile birlikte Türkiyenin önemini artırırken; bazı devletlerin özellikle Kafkasya ve Hazar petrolleri politikaları çerçevesinde 'Ermeni Sorunu' ve asılsız Ermeni iddialarını sahiplenerek. menfaat teminine yöneldikleri görülmektedir.
Bu bakımdan konuyla ilgili tarihi gerçeklerin iç ve dış» kamuoyuna intikal ettirilmesi. milletimizin bu sorun çerçevesinde karşılaştığı mağduriyetin ortaya konulması büyük bir önem taşımaktadır. 'SORUN OLAN ERMENİLER' isimli bu eserin. bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracağı düşünülmektedir. Eser aynı zamanda. özellikle üniversitelerimizde öğrenim gören gençler için konuyla ilgili derli toplu bilgileri içeren bir eser olarak; bir bakıma 'ders kitabı' ihtiyacını da karşılayacaktır.
Kapat