Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL

Sol'dan Ne Geliyor? Dünya Sol'undan Toplumsal Çözüm Önerileri

Liste Fiyatı : 275,40 TL
9789758143597
12980458
Sol'dan Ne Geliyor? Dünya Sol'undan Toplumsal Çözüm Önerileri
Sol'dan Ne Geliyor? Dünya Sol'undan Toplumsal Çözüm Önerileri
275.40
"Meta olmayı reddediyorum." Böyle başlıyor Latin Amerikalı ünlü siyasi deneme yazarı Eduardo Galeno'nun, global dünya pazarındaki gözle görünür yabancılaşmaya karşı dayanaklı olabilen bir yaşam tarzının dahada zorunlu hale geldiği konusudaki konuşması. Direnmeye evet, ama dünya solu en başta, Stalinizm'in Doğu Avrupa'da ortaya çıkardığı daha küçük ve daha büyük yapıları çözecek depremle hesaplaşmalıydılar.

Ve bu deprem sönümlenmeden neoliberalizmin problemleri çıktı ortaya: yağmur ormanlarının ücra köşelerine kadar giren pazarlar, milliyetçiliğe dönüş, kuzeyde ve güneyde, sosyal her şeye karşı kaba bir saldırı.

Bu "çifte devrim" soru üzerine soru doğurdu ve doğuruyor. İkinci Dünya'nın çöküşüne, transnasyonel gücün hiçbir engel kalmadan yayılmasına solun değişik kesimleri nasıl bakıyor? Üretimin yıldızı parlarken dayanışmayı felce uğratan bir dünyaya karşı önerileri nedir? Alternatif toplumsal proje ve yeni ittifaklar için hangi adımları atıyorlar? Yeni ve demokratik bir sosyalizm tasavvur edilebilir mi? "Soldan ne geliyor?" adlı derleme dünya solunun çeşitli kesimlerinde yer alan, farklı kıtalarda farklı mücadele deneyimleri yaşayarak bugüne gelen bir dizi aydının bu sorulara verdiği yanıtlardan oluşuyor. Türkiye solunun son on yıldır içine girdiği iklimin hiç de özgün olmadığı, sağa kayışın tüm dünya solunu etkilediği gerçeği kitapta yer alan röportajlarda açıkça görülüyor.
(Arka Kapak)

Kitapta yazıları derlenen yazarlar:
Alfred Hrdlicka, Adam Schaff, Tony Benn, Samir Amin, Proinsias De Rossa, Ardhendu Bhushan Bardhan, Jean Ziegler, Ken Livingstone, Jose Lutzenberger, Jeremy Cronin, Charlene Mitchell, Eduardo Galeano, Boris Kagarlitzki, Johan Galtung, Adolf Muschg, Angela Davis, Tamas Krausz, Charles Fiterman, Jakob von Uexküll, Luciana Castellina.
Kapat