Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Selçuklu Seramiklerinde Müzik Ateşte Büyüyen Devletin Ateşte Açan Çice

Selçuklu Seramiklerinde Müzik Ateşte Büyüyen Devletin Ateşte Açan Çicekleri

Liste Fiyatı : 448,00 TL
9786052074114
13232862
Selçuklu Seramiklerinde Müzik Ateşte Büyüyen Devletin Ateşte Açan Çicekleri
Selçuklu Seramiklerinde Müzik Ateşte Büyüyen Devletin Ateşte Açan Çicekleri
448.00
Selçuklu seramikleri, farklı renklerin aynı anda kullanılmasına imkân veren üstün tekniklerle usta ellerden çıkmışlardır. Lüster Uygulamaları ile gözleri alan bu eserler, sanat tarihçileri için paha biçilmez değere sahip. Ama aynı zamanda müzik tarihçileri, kültür tarihçiler için de eşsiz birer kaynaktırlar. Bu detaylı dekorları vücuda getiren ustalar, bize ne çok bilgi yolladıklarının farkında mıydılar ?

Selçuklu seramiklerindeki incelikli dekorlar ve seramik figürler sayesinde, Selçuklularda kadınların toplum içindeki değerli duruşu, kadın müzisyenlerin konumu, müziğe verilen önem, çeng çalgısının popülerliği, diğer telli, nefesli, vurmalı çalgıların çeşitliliği bir kez daha ve ilk elden vurgulanırken ; müzisyenlerin kıyafetleri, duruşları, çalgıları tutuşları, çalgıların detayları ve artık unutulmuş çalgılar hakkındaki bilgiler ortaya çıkmıştır.

Büyük Selçukluya yakışanbüyük değere sahip seramikler vasıtasıyla, dünyanın en büyük müzik kültürlerinden birisinin yarı karanlık dönemine bakmak, beni çalışırken çok etkiledi. Seramiklerin ışığında devr-i Selçukluyu benimle yaşayan okurların da aynı zevki paylaşacaklarını umut ediyorum.
Kapat