Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789750705687
13251143
Robinson Ölmemeli
Robinson Ölmemeli
80.00
"Maud masal dinlemeyi. Daniel Defoeya olağanüstü serüvenler anlattırmayı çok severdi. Ama annesi bunu pek doğru bulmazdı. Daha neler? Olağanüstü diye bir şey yoktur! Gerçek hayat apayrı bir şeydir! derdi hep. Ama yanılmış mıydı böyle düşünmekle? Yoksa masallar gerçek miydi?"

Tüm dünyada okurlar tarafından beğeniyle okunmuş Robinson Crusoenun yazarı Daniel Defoe. çalışmak yerine babasının parasıyla kumar oynayan. içki içen hayırsız oğlunun da katkılarıyla yoksul düşmüştür. Artık. çok az bir para karşılığı kiraladığı odanın bile parasını ödeyemeyecek durumdadır. Ev sahibi. yelkenli bir gemide çalışan kocasını fırtınada deniz yutunca başkalarına çamaşır yıkayarak evi geçindirmek zorunda kalan Bayan Cantleydir. Bayan Cantleyin kızı Maud ise Daniel Amca dediği ve anlattıklarını can kulağıyla. büyük bir sevgiyle dinlediği Daniel Defoenun biricik arkadaşıdır.

Hayırsız oğul Tom. bir gün babasına gidip de evde para olmadığını görünce içinde Robinson Crusoenun serüveninin yazılı olduğu eski defteri alır götürür. Bu kitabı. Daniel Defoe. ölümünden sonra Mauda bırakacaktır. Daniel Amca üzüntüsünden perişan olur. Maud. İngilterede bunca haksızlığın olmasına göz yuman. o yüzden de beş para etmeyen Kralı bulmayı ve Daniel Amca-Robinson Amcasına kitabını geri getirmeyi kafasına koyar.

Robinson Crusoe ve Daniel Defoeyu bilen ve seven beş haylaz Charly. Bob. Bill. Jim. Ben ile Maudun yolları kesişecek. Krala ulaşmaya çalışacaklar; bu arada birçok serüven yaşayacaklardır.
Kapat