Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Prof. Dr. Ramazan Şeşen Armağanı Emine Uyumaz

Prof. Dr. Ramazan Şeşen Armağanı

Liste Fiyatı : 450,00 TL
9757874191
235160
Prof. Dr. Ramazan Şeşen Armağanı
Prof. Dr. Ramazan Şeşen Armağanı
450.00

Prof. Dr. Ramazan Şeşen Türkiye'nin ender yetiştirdiği dünya çapında bir bilimadamı ve tarihçidir. Ortaçağ İslâm kaynaklarında Türklerle ilgili bilgileri yeni nesle tanıtan tarihçiler arasında önde gelen bir hocamızdir.

Hocamızın ilk önemli çalışması,1969 yılında verdiği 'Imâdeddin el-Katip el-Isfahânî'nin el-Bark el-Şâmî'sinin Beşinci Cildi' adlı doktora tezidir. Bu çalışması ile alanındaki tarihçiler kendisini tanımış ve eserlerinden istifade etmeye başlamışlardır.1978 yılı Nisan ayında sunduğu 'Salâhaddin Devrinde Eyyûbiler Devleti' adlı doçentlik tezi ile ülkemizde daha geniş bir kitleye ulaşmıştır. Bu çalışma halen gerek ülkemizde gerekse yurt dışında önemli bir başvuru kaynağı olmuştur.

Ramazan Şeşen, bilimsel çalışmalarını büyük bir özenle sürdürürken en kapsamlı ve en özgün çalışmalarını 1982 yılı Ekim ayından ititbaren, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) 'nde yapma imkânı bulmuştur. Hoca,15 Ağustos 2004 tarihinde üniversiteden emekli olmasına rağmen, IRCICA'da çalışmalarını aynı tempoda devam ettirerek Türk tarihine katkılarını sürdürmektedir.

Ramazan Şeşen, akademik hayatındaki eğitim-öğretim çalışmalarını, Türkiye'nin güzide üniversitelerinden biri olan Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yapmıştır. Mayıs 1989 tarihinde, o zamanki adıyla, Mimar Sinan Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Ortaçağ Tarihi Profesörlüğü'ne atanmıştır. Bu fakültede, atandığı tarihten itibaren emekli olana kadar Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca,1995 yılından itibaren emekli olana kadar, Tarih Bölümü Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

Kapat