Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
%5
Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar Yorgo Bozis Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar Yorgo Bozis Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar Yorgo Bozis

Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar

Liste Fiyatı : 475,00 TL
İndirimli Fiyat : 451,25 TL
Kazancınız : 23,75 TL
9789750826948
861806
Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar
Paris'ten Pera'ya Sinema ve Rum Sinemacılar
451.25

Sinemanın İstanbuldaki birinci dönemi 1896da başlar ve 1922de sona erer. Bu dönemde, seyyar sinemacılar, yeniliğe açık tiyatro işletmecileri ve yöneticileri olumsuz koşullara karşın (elektrik şebekesinin yokluğu, sansur vs) sinemanın tanınmasına ve sevilmesine ön ayak oldular. Meşrutiyetin ilanından sonra (1908) seyyar gösteriler yerini Peradaki sinema salonlarına bıraktı. Bu salonların yöneticileri mesleğini seven, yenilikçi ve başarılı kişilerdi.
(...)
Rumlar, 19. yuzyılın sonlarından 20. yuzyılın ilk çeyreğine kadar Peradaki sinemaların izleyici kitlesini oluşturdu. Ayrıca yabancı film ithalatı ve temsilciliği ile sinema (gösterim) makineleri ithalatı ve sinema yöneticiliği gibi birçok alanda çok başarılı çalışmalar ortaya koydular.
(Yorgo Bozis, Giriş yazısından)

Sinemanın Pera'ya gelmesiyle başlayan serüveninde emeği geçen Rumlar, seyyar sinemacılar, tiyatro işletmecileri ve sinemanın gündelik hayattaki varlığına dair pek çok konu hakkında bilgi eksikliğimizi gideren Paristen Peraya Sinema ve Rum Sinemacılar İstanbul'a ve sinemaya duyulan sevgiyi, bilgi ve metodoloji ile birleştirerek 15 yıllık sabırlı ve titiz bir araştırma sonucu elde edilen yeni belgeler sayesinde, Türk, Balkan ve Yunan sinema bibliyografyasına değerli bir katkıda bulunuyor.
Paristen Peraya Sinema ve Rum Sinemacılar, döneme ait zengin görsel malzeme ve belgelerle, unutulan ortak sosyal ve kültürel mirası açığa çıkaran panoramik bir belgesel kitap.

Kapat