Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri Nazan Ölçer

Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri

Liste Fiyatı : 350,00 TL
9789758362509
222140
Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri
Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri
350.00
Topkapı Sarayı Müzesi'nin koleksiyonlarındaki Avrupa porselenleri arasından seçilen örneklerle düzenlenen Osmanlı Sarayında Avrupa Porselenleri adlı sergide, Osmanlılar'ın sosyal yaşantısında önemli yeri olan porselen kahve fincanları ve servis takımları, kapaklı sahanlar, leğen-ibrik takımlarından oluşan Alman, Avusturya, Fransa porselenleri ve Çar I. Nicola'nın hediyesi olan bir Rus yemek takımı sergilendi.

Yüzyıllar boyunca Osmanlı Sarayı ve çevresi tarafından bir statü sembolü olarak görülen Çin porselenlerine gösterilen yoğun ilgi, Avrupa'da porselenin keşfedilip Osmanlı İmparatorluğu'na ithal edilmesine kadar büyük bir hızla devam etti. Sultan III. Ahmed döneminden (1703-1730) itibaren başlayan ve giderek artan diplomatik ilişkilerin, Osmanlı sultanları ve saray çevresinin Avrupa porselenlerine ilgi duymasında büyük payı olduğu kabul edilir.
Kapat