Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Bir Türk Mimarının Anıları,Yaşamı,Etkinlikleri %10 indirimli Üstün Als Bir Türk Mimarının Anıları,Yaşamı,Etkinlikleri %10 indirimli Üstün Als Bir Türk Mimarının Anıları,Yaşamı,Etkinlikleri %10 indirimli Üstün Als Bir Türk Mimarının Anıları,Yaşamı,Etkinlikleri %10 indirimli Üstün Als

Orhan Alsaç : Bir Türk Mimarının Anıları, Yaşamı, Etkinlikleri

Liste Fiyatı : 312,00 TL
9789758599325
829689
Orhan Alsaç : Bir Türk Mimarının Anıları, Yaşamı, Etkinlikleri
Orhan Alsaç : Bir Türk Mimarının Anıları, Yaşamı, Etkinlikleri
312.00
"Orhan Alsaç; Cumhuriyet dönemi Türk mimarlığının kurumlaşmasında büyük hizmeti geçen etkili, bürokrat meslek adamı kimliğinin yanında, dürüstlüğü, açıksözlülüğü, ilkelerine bağlılığı ve medeni cesareti ile, bizim kuşaklarımız için yol gösterici bir örnek olmuştur.

Her biri usta yazarın denemeleri tadındaki anıları, eskilerin hayrül-halef dedikleri oğlu, değerli mimarlık tarihçisi Üstün Alsaç'ın gayretleri ile kitap haline geldi.

Cumhuriyet tarihimizin yaklaşık yarım yüzyıllık bir döneminin mimarlık olaylarına, kamunun en yetkili meslek adamı olarak ışık tutan ve Orhan Alsaç'ın ilginç kişiliğinin ipuçlarını veren anılarının yayımlanmasını, mimarlık tarihimiz için önemli bir kazanım sayıyorum. Orhan Alsaç'ın anılarının; genç mimar kuşakları için kamuda görev alan meslektaşlarımız için kişiliklerini geliştirecek, davranış biçimleri için yol gösterecek bir belge olduğuna inanıyorum."
-Doğan Tekeli-
(Arka Kapak)
Kapat