Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Medikal Etik 5 Davranış Bilimleri,Psikiyatri ve Ahlak İle Tıp Etiğinin Medikal Etik 5 Davranış Bilimleri,Psikiyatri ve Ahlak İle Tıp Etiğinin

Medikal Etik 5 Davranış Bilimleri, Psikiyatri ve Ahlak İle Tıp Etiğinin Etkileşimi (Bireyin Profili Özelinde)

Liste Fiyatı : 84,00 TL
9789754112894
274962
Medikal Etik 5 Davranış Bilimleri, Psikiyatri ve Ahlak İle Tıp Etiğinin Etkileşimi (Bireyin Profili Özelinde)
Medikal Etik 5 Davranış Bilimleri, Psikiyatri ve Ahlak İle Tıp Etiğinin Etkileşimi (Bireyin Profili Özelinde)
84.00
Etiğin tıp uygulamalarındaki yerini vurgulamak amacı ile yayınlamakta olduğumuz ve değişik konu başlıkları altında topladığımız 'Medikal Etik periyodik kitapçığın bu sayısını, 'Etiğin', ahlak, davranış bilimleri ve psikiyatri ile olan etkileşim alanlarına ayırmayı tercih ettik. Yurtdışında da 'Beşeri Bilimler' adı altında işlenen Etiğin uygulamadaki rolünü kavrayabilmek için, insanın profilini ve gelişim evrelerini tanımak ve tanıtmak gerekir diye düşündük.

Öncelikle ünlü teorisyen Lawrence Kohlberg'in 'İnsanın Ahlaki Gelişimindeki Aşamaları' tanımladığı yazısı ile devam ettik. Hemen bunun ardından İsmail Yakıt'ın 'iyi bir Hekim İyi Bir Filozof Olmalıdr' çalışması ile Galen'e uzanarak 'geçmişten bir modelle insanı ve bu profil altında hekimi' tanıtmaya çalıştık. Ayrıca Ayten Altıntaş- Hanzade Doğan'ın 'Osmanlı Esnaf Tabibinin Ahlaki Değerleri' üzerine yaptıkları çalışmaları ile yine geçmiştenbir örnekle hekimin ahlaki gelişimini tanıtmaya amaçladık. Ayrıca Ayten üzerine yaprıkları çalışmaları ile yine geçmişten bir örnekle hekimin modellerinden sonra, değerli, iletişimi, bireyin psikososyal gelişimini, etik vaka çözümlemelerini, bireyi biyopsikososyal bir varlık olarak tanıtan yaklaşımın ışığı altında Etiğin, beşeri bilimler, davranış bilimleri ve Tıbbi uygulamarda, Etiğin teorik çatısı kadar, yaşama geçirilen boyutunu ancak 'bireyin profilini' iyi tanıyarak görebileceğimiz ve öğretebileceğimiz kanaatindeyiz.

Ayrıca bu sayımızda tıbbi uygulamalardaki hukuk çerçeveyi belirleyebilmek için; Ek Bölüm'de Prof. Dr. Ergun Özsunay'ın Konseyindeki Biyoetik Yürütme Komitesi) bizleri bilgilendirdiği konuları da aktarmaya çalıştık.

Gelecekte, 'Klinik Etiğin' ve daha geniş bir bakış açısı işe 'Uygulamalı Etiğin', tıp uygulamalarına yapacağı katkıların ve insanı tüm özellikleri ile tıp uygulamalarında göreceğimiz günlerin ışığını hiç kaybetmemek umudu ile bu cildi soruyoruz.
(Sunuştan)
Kapat