Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm Rıdvan Turan Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm Rıdvan Turan Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm Rıdvan Turan

Kurt Kapanı Türkiye'de FaşizmKurt Kapanı Türkiye'de Faşizm

Liste Fiyatı : 90,00 TL
9789758382439
13044469
Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm
Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm Kurt Kapanı Türkiye'de Faşizm
90.00
Faşizm bir rejimdir; iktisadi bir arka planı, iktisadı ve siyasal gerçekleri vardır. En az bunlar kadar önemli olan bir başka şey de faşizm sosyolojik niteliğidir. Kısaca bu kitapta ele alınan ve tartışılan sosyolojik arka plan ve birey tipolojisi, hem faşizm olgusunu daha iyi kavramamızı sağlayacak, hem de şimdiye dek yapıla gelen dogmatik tespit ve açılımlardan da bir tarzda kopuşmamızı sağlayacaktır.
Bu çalışma, Türkiye’de milliyetçiliğin hangi siyasal toplumsal dinamik ya da dinamiklerin belirleyiciliği altında geliştiğini, bu gelişimin özgül yanlarını ya da dünyadaki diğer örnekleriyle ortak olan yanlarını analiz ederek okuyucuya sunuyor. Bu analizler, konu hakkında daha etkili analitik bir çerçeve oluşturmaya ve bu analitik çerçeveyi bilimle test etmek suretiyle (Evrensel faşizm deney ve tespitleriyle) konu hakkında daha tutarlı bir sistem oluşturmaya; aynı zamanda bu günün daha iyi kavranmasına, geleceğin neler getireceğine dair bütünlüklü perspektifler oluşturmaya; daha da önemlisi bu olgu ile nasıl mücadele edeceğini sorununa tutarlı siyasal cevaplar üretilebilmesine olanak sağlayan bir model sunuyor.
Rıdvan Turan, Türkiye’de faşist hareketin tarihsel gelişimini ve arka planını tutarlı, zihin açıcı bir yöntemle vermenin yanında; belki de gözden “bilinçli” olarak kaçırılmış bazı belge ve mektuplarla da “efsanevi” bazı kişiliklerin-hareketlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyor ve yükselen otoriter-baskıcı eğilime karşı okuyucuyu uyarıyor.
Kapat