Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789944714730
13201546
Kızıl Çar'ın Uyanışı
Kızıl Çar'ın Uyanışı
120.00
Soğuk savaşın sona ermesinin ardından hızla güç ve prestij kaybeden Rusya, Boris Yeltsin’in ardından devlet başkanlığı
koltuğuna oturan Vladimir Putin ile birlikte eski ihtişamlı günlerine dönmek için büyük çaba sarfetti. Putin’in
izlediği tavizsiz ve radikal politikaların ardından Rus devleti, dünya kamuoyu nezdinde de gücünü hissettirmeye başladı.

Kimilerince, “Gri Kardinal” kimilerince de, “Kızıl Çar” olarak nitelendirilen Vladimir Putin’in ve halefi Medvedev’in
yönetiminde, tek kutuplu bir dünya düzenine karşı çıkan Rusya, gelecekte nasıl bir strateji izleyecekti? Rusya’nın demografik yapısını tehdit eden nüfus sorunu nasıl çözülecekti?Kafkaslarda yaşanan hakimiyet mücadelesinde Türkiye’nin rolü ne olacaktı? öTek kutuplu bir dünyaya karşı olduklarını her fırsatta dile getiren Rus yönetimi, yeniden şekillenen dünya dengelerinin neresinde duracaktı?
Putin’in, Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili konusunda takıntılı olduğu iddiaları ne kadar gerçekti? Son dönemde Rusya’yı oldukça sıkıntıya sokan terör saldırılarının arka planında yatan nedenler nelerdi?

Bu ve buna benzer bir çok sorunun cevabının yer aldığı Kızıl Çar'ın Uyanışı, politikanın karışık dehlizlerinde sessizce yükselen bir liderin önderliğinde, küresel oyunda tekrar yerini alan Rusya’nın parlak günlerine geri dönüş çabasının öyküsünü irdeliyor ve bunun için atılan adımları sosyolojik, kültürel ve ekonomik açıdan analiz ederek akıcı bir üslupla okuyucuya sunuyor.
Kapat