Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9999990167396
167396
Kemal Atatürk
Kemal Atatürk
17095.26

Atatürk was the unprecedented author, designer, and architect of an enormous transformation that profoundly changed the moral, cultural, historical and physical values of Turkish society. He succeeded in giving life to brand-new political and social structures that were anchored in the bedrock of grass-roots democracy.

Two historians of international repute, Prof Bernard Lewis and Prof Halil Inalcik, are the authors of the texts. The photographs reproduced in the book are a visual record of a critical period of Atatürk's life that was taken by Etem Tem. The importance that Atatürk attached to Tem's work is clearly revealed by the technical excellence of the photography.

_______________________________________________________________

ATATÜRK
Metinler: Bernard Lewis, Halil İnalcık

Atatürk Anadolu coğrafyasında kültürel ve tarihsel değerler üzerinde, Türkiye toplumunu bir değişim, yenileşme, gelişim sürecine taşıyan büyük bir düşünür ve eşsiz bir yeniden yapılanmanın mimarıdır. Çöken Osmanlı Devleti'nin yerine, Türkiye insanının katılımını ve bireysel insiyatifini harekete geçirerek, demokratikleşme sürecinde, yepyeni bir siyasal-sosyal yapılanmayı, yeni bir yaşam biçimini hayata geçirmeyi amaçlamıştır. Bu açıdan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri, yeniden yapılanma ve değişim atılımlarına bakılınca Atatürk'ün dehası çarpıcılık kazanmaktadır.

Bu kitabı oluşturan metinler, Türk tarih araştırmalarına damgasını vurmuş yaşıt iki ünlü bilim adamının kaleminden çıkıyor; 1998 yılında verilen 'Atatürk Uluslarararası Barış Ödülü'nün sahibi Prof. Bernard Lewis ve Prof. Halil İnalcık. Cumhuriyet Türkiye'sinin hangi evrelerden geçerek, ne tür bir düşünsel birikimin üzerine kurgulandığı bu kitabın ana eksenini oluşturuyor.

Köklü değişimlerin zor koşulları, 'inkılap'ların çağdaş uygarlık yolunda kırılma noktası oluşturduğu, Türkiye'nin yeni bir Cumhuriyet projesi ile Batı'ya yönelişi her iki yazarın da değişik açılımlardan vurguladıkları hususlardır. Kitabın görsel kısmını oluşturan fotoğraflar, Atatürk'ün özel fotoğrafçısı Etem Tem'in çektiği resimlerdir.Bu resimler Atatürk'ün Türk Milletine yansıtmak istediğiçağdaşlığı yaşama geçirmek için vermek istediği mesajların en anlamlı göstergeleridir. Bu fotoğraflar onunla gurur duymamızı ve ona sahip çıkmamız gerektiğini yinelemektedir.

Türkiye insanına sunulan bu yapıt, Atatürk düşüncesini toplumumuza benimsetmek ve gerçek demokrasi kültürünü yakalayabilme heyecanıyla hazırlanmıştır.

Kapat