Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756817278
13028787
Katledilen Piramit
Katledilen Piramit
175.00
Erkek güney eyaletlerinden birinde yargıç; kadın kuzeyde bir büyük kentte. Memfis'te hekim. Pazer ile güzel Neferet'in karşılaşması bu koşullarda olanaksız gibidir.
Pazer. görkemli Gize piramidinin yakınındaki Memfis'e atanır. Eski bir bilgenin kehanetleri aynen çıkar. cinayetler her yanı sarar ve yüce Ramses'i devirmeyi amaçlayan canavarca bir komplonun gerçekleştirilmesi yolunda hızlı adımlar atılır. İyice anlamadan hiçbir resmi belgeyi imzalamayan. kum tanelerini bile araştıran küçük bir yargıcın bakışı dışında hiçbir şey bunu engelleyemez.
Kadınlarla birlikte olmanın keyfini daha iyi çıkarabilmek ve yeni zaferler kazanmak için katiplik okulundan kaçan kan kardeşi Suti'nin yarımıyla Pazer. gerçeğin peşine düşer. Yolu krallık başhekiminin hırsının kurbanı olan güzel Neferet'le kesişir. Olanaksız bir aşk. bir darbe girişimi. cinayetler. yalanın zaferi... Bunca yük. küçük bir yargıcın omuzlarına ağır gelmeyecek mi?

Christian Jacq'ın Ramses dizisinden Işığın Oğlu. Kadeş Savaşı. Milyonlarca Yılın Tapınağı. Batı Akasya'nın Altnda. Ebu Simbel'in Kraliçesi adlı eserleri Türkçe'de yayımlandı.

Katledilen Piramit. yazarın Mısır Yargıcı başlığını taşıyan üçlemesinin ilk kitabıdır. Bunu. Çöl Yasası ve Vezirin Adaleti izleyecek.
Kapat