Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789757384205
12801140
Karamazov Kardeşler ( 2 Cilt )
Karamazov Kardeşler ( 2 Cilt )
140.00
I. Cilt
Karamazov Kardeşler, Dostoyevski'nin 1870'lerdeki sanatsal yaratıcılığının en önemli ürünlerinden biri olarak kendini gösterir. Romanda, yazarın son yıllardaki felsefi düşünceleri ve sanatsal arayışları son derece güçlü bir biçimde dile gelmektedir. Yaşamı kavrayışındaki genişlik, yaratılan tiplerdeki büyük başarı ve ortaya konulan sorunların derinliği bakımından, Karamazov Kardeşler Dostoyevski'nin en önde gelen yapıtlarından biridir. Romanda, Rus toplumunun çeşitli tabakalarının psikolojisi ve yaşayış tarzı tasvir edilmekte; eski görüş ve düşüncelerin yıkılışı, sıradan ailelerin uyuşmazlık ve mücadeleden ötürü harap oluşu, eski aristokratik yaşamın güzelliği, paranın artan kudreti, büyük bir yazarın başarabileceği etkileyici bir kurgu ve güçlü bir anlatımla gözler önüne serilmektedir.


II. Cilt
Dostoyevski'nin ölümünden birkaç ay önce yayınlanan başyıpıtı, bize ersarengiz bir ölümün perde arkasını sunarken, aynı zamanda, özgürlüğün, günahların, kötülüğün, ıstırabın, inancın, iyiliğin ve sevginin de perdelerini aralar.

Fyodor Karamazov, üç oğlu olan, alkolik, dengesiz bir babadır. Üç oğlu; Dmitri, İvan ve Alyoşa ondan uzakta, her biri ayrı kentlerde, ayrı ailelerde büyürler. Bir gün babalarıyla yeniden birleşirler. Dmitri bir asker olmuştur; tutkulu, sarhoş, kumarbaz ve sorumsuzdur, duyuların dünyasının canlı bir simgesidir. İvan, zeki, tanrıtanımaz ve kolay öfkelenen bir adamdır; gerçeğe mantık yoluyla varılabileceğine, mantığın her sorunun üstesinden gelebileceğine katışıksız bir inanç besler. En küçükleri Alyoşa, yumuşak, sakin ve insancıldır; duyguların dünyasını sunar bize. Tanrı'ya olan inancı aslında Sevgi'ye olan bağımlılığından başka bir şey değildir. Ne olursa olsun, affetmek, şefkat göstermektedir.

Her biri dünyaya başka açılardan bakan bu üç karden, bir gün babalarının öldürüldüğü haberini alırlar. Ve çok geçmeden kendimizi, aşk, ihtiras, kıskançlık, intikam ve üç kardeşin karmaşık duygusal yapıtlarıyla örülü bir dünyanın içinde kimin iyi, kimin kötü, kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu ararken buluruz.
Kapat