Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786050040098
13201419
Kanama
Kanama
95.00
Yaş ortalaması 20'nin az üzerinde, değişik ülkelerden dört genç: Hayat (Arap), Daniel (Amerikalı), Ruth (İsrailli), Ishi (Kızılderili). Bir rastlantı sonucu Roma'ya giden bir trenin bir kompartımanında karşılaşırlar.
Dört genç insan, her şeyden, yaşamdan, savaştan, insan ilişkilerinden konuşa konuşa, konuştukları üstüne, geçmiş yaşantıları üstüne düşüne düşüne tüketirler yolu.
Politika üstüne de konuşurlar, kuşkusuz. Ama tümünün de koşullanmışlıkları vardır, ön yargıları vardır… Aralarındaki görüş ayrılıkları zaman zaman çatışmalara varır… İşin en ilginç yanı, Roma'ya vardıklarında, aralarında geçen sert tartışmaya karşın, Hayat'la Ruth'un, birbirlerine telefon numaralarını vermeleridir.

İtalya'ya yerleşmiş Mısırlı bir göçmen ailenin üç çocuğundan biri olan Randa Ghazy, İtalya'da doğup büyüdü. On beş yaşında yazdığı ilk kitabı, Sognando Palestina (Filistin'i düşlemek) Fabbri Editori tarafından 2002'de yayımlandı. Yayımlanır yayımlanmaz da büyük yankı uyandırdı. Kitap 2007 yılında 6. kez basıldı. Bazı Batılı eleştirmenler bu ilginin, kitabın kurgusundan çok, yoğun bir nefret içermesinden kaynaklandığını, dizelerinden kan damladığını, yazarın kurgudan çok tutkular üstünde yoğunlaşmış olduğunu öne sürmüşlerdir. Ne var ki, kitap, aralarında İngilizcenin, Fransızcanın, Norveççenin de bulunduğu altı dile çevrilmiş, gerçekten de büyük ilgi uyandırmıştır. Yayımlandığı bazı ülkelerde, özellikle Musevi cemaatlerin yoğun tepkisine, dahası başarısız yasaklama girişimlerine yol açmıştır.
"Kanama", Randa Ghazy'nin ikinci kitabı. Bu kitap, birincisine oranla aradan geçen zaman dilimiyle açıklanamayacak ölçüde derin, boyutlu. Genç yazarın daha ilk kitabında dikkati çeken İtalyan diline hakimiyeti, biçemi, kurgulama yeteneği Kanama'da daha gelişmiş bir biçimde karşımıza çıkıyor. - Şadan Karadeniz

Genç edebiyatçı Randa Ghazy'nin dinamizmiyle, Marquez'lerin Eco'ların çevirmeni Şadan Karadeniz'in deneyimi, Türk Okuru için "Yeni Edebiyatın Yeni Markası" Salyangoz Yayınları'nda buluştu...
Kapat