Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İştip ve Köprülü Hatıraları Burhaneddin Zaim İştip ve Köprülü Hatıraları Burhaneddin Zaim İştip ve Köprülü Hatıraları Burhaneddin Zaim İştip ve Köprülü Hatıraları Burhaneddin Zaim

İştip ve Köprülü Hatıraları

Liste Fiyatı : 300,00 TL
9789753501606
220418
İştip ve Köprülü Hatıraları
İştip ve Köprülü Hatıraları
300.00
İştip, Üsküp'ü, Sancak'ı, Manastır'ı, Köprülü'sü Bursa ve havalisinden farksız olan, Osmanlı'nın Rumeli Beylerbeyliği'nin şirin şehirlerinden biridir. Zaimleri ise, baba tarafından Konya'dan, anne tarafından Kafkasya'dan (XVII. asırda) gelip Rumeli'nin fethine katılarak zeamet sahibi olan bir aile. Aile, gördükleri baskılar üzerine, yüzyıllardır yaşadıkları yerleri terk ederek,1934'te Selanik'ten bindikleri bir gemiyle Türkiye'ye gelir.

Burhaneddin zaim, eserinde, İştip'teki evleri, hayatları ve çocukluk hatıralarının yanı sıra aile tarihi, akrabaları, bölgenin geçmişi, etnik ve ticari yapısı, Ortodoks kilisesinin Türkleri göçe zorlayan ve komünizme rağmen hiç değişmeyen nüfus siyaseti, İştip ve Köprülü şehirlerinin demografik ve kültürel yapısı, önemli dini medeni tarihi yapıları ve bu şehirlerin yetiştirmiş olduğu önemli şahsiyetleri anlatmaktadır. Bu bilgileri fotoğrafları ve aile şecereleriyle zenginleştirilmiştir.
Kapat