Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İmam Ahmed B. Hanbel'e Armağan (Ajanda) - "Eğer İnsandan Haya Perdesi

İmam Ahmed B. Hanbel'e Armağan (Ajanda) : "Eğer İnsandan Haya Perdesi Çıkarılıp Alınmışsa Ondan Hayır Da Çıkarılıp Alınmıştır."

Liste Fiyatı : 130,00 TL
9786059612364
13449573
İmam Ahmed B. Hanbel'e Armağan (Ajanda) :  "Eğer İnsandan Haya Perdesi Çıkarılıp Alınmışsa Ondan Hayır Da Çıkarılıp Alınmıştır."
İmam Ahmed B. Hanbel'e Armağan (Ajanda) : "Eğer İnsandan Haya Perdesi Çıkarılıp Alınmışsa Ondan Hayır Da Çıkarılıp Alınmıştır."
130.00
Kuteybe: "Zamanımızın en hayırlısı İbnu'l-Mübârek idi. Sonra -Ahmed b. Hanbel'i gösterek- bu gençtir. Ahmed'i seven birini gördüğünde bü ki o, sünnete sahip çıkan biridir. Sevrî, Evzâ'î ve Leys'in zamanlarına yetişseydi onların önüne geçirilirdi." Kuteybe'ye "Onu tâbiûna katıyor musun?" diye sorulduğunda şöyle cevap verdi: Hem de büyükleri arasına. İmam Şafiî: "Bağdat'ta bir genç gördüm. O, "Bize nakledildi ki" diye başladığında herkes tasdik ederdi. "O kimdi?" diye sorduklarında "Ahmed b. Hanbel" dedi. Ali b. el-Medînî: "Allah bu dini riddet günü Ebu Bekir (ra) ile, Halku'l-Kur'an fitnesinde "Ahmed b. Hanbel ile teyit etmiştir." İbn Ebî Hatim: Babama Ahmed b. Hanbel ile Ali b. el-Medînî'den hangisinin daha güçlü hâfiz olduğunu sormuştum. Şu cevabı verdi: "Hıfzda birbirlerine yakındılar. Fakat Ahmed fikıhça daha üstündü."
Kapat