Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral İbişli Kukla Oyunlarımız Ünver Oral

İbiş'li Kukla Oyunlarımız (15 Metin)

Liste Fiyatı : 230,40 TL
9799757321612
13047750
İbiş'li Kukla Oyunlarımız (15 Metin)
İbiş'li Kukla Oyunlarımız (15 Metin)
230.40
Bilindiği gibi, her konunun yaşatılması, gelişmesi ve yaygınlaştırılmasında ilgili yayınların büyük önemi vardır.
Bu durum, yaşama savaşı veren Türk Halk (Gelenek) Tiyatrosu için çok daha büyük bir önem kazanmaktadır.
Ancak ve özellikle öz tiyatromuzun kukla dalı ile ilgili olanlar ve ilgilenmek isteyenler, yıllardır çâresizdirler. Çünkü bu alanda yok denecek kadar az yayın yapılmıştır ve onları bulabilmek de mümkün değildir.
Yayın yokluğu devam etmektedir.
Bu olumsuz sonuç ve durumdan, yeterli okuyucu bulamıyacaklarını düşünen ve aslında konuya yabancı olan yayıncılarımız da suçlanabilir. Fakat hâtıralarını, oyun metinlerini, bilgi ve düşüncelerini yazmayan sanatçılar da suçlu değil midir?
Elinizdeki eser 1981 yılında hazırlanmay başlandı. Çünkü, 1980 yılında Galatasaray Kâzım Taşkent Sanat Galerisi'nde açtığım "Dünya Kukla Sanatı Sergisi" ndeki "10 Bulgar Kukla Oyunu"kitabı (üstelik İngilizce) beni teşvik ve tahrik etmişti.
Ancak, bu kitap çalışmamız, çeşitli sebeplerle bugüne kadar uzandı. Bulacağımız yeni metinleri de bir sonraki eserde derleyip, hizmete sunmak ümit ve düşüncesindeyiz.
(Önsöz Alıntı)
Kapat