Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad Mizancı Mehmed Murad Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad Mizancı Mehmed Murad Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad Mizancı Mehmed Murad

Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad

Liste Fiyatı : 320,00 TL
9789755511542
192937
Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad
Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdad
320.00
Murad Bey'in kitaplarında, merkezinde kendisinin bulunduğu bütün bir imparatorluk tablosu görülür. Bu bakımdan bunlar tarihimizin en karanlık devresi için vesika değerindedir.
Sadeleştirilerek yayına hazırladığımız Hürriyet Vadisinde Bir Pençe-i İstibdat isimli hatıratında, Meşrutiyet'in ilanından üç ay kadar sonra tevfik edilerek Harbiye Nezareti'nde tutulması, tutukluluğu sırasındaki ve serbest bırakıldıktan sonra gelişen olaylarla ilgili anılar ve düşünceler anlatılmaktadır.
Bu eserini milletvekillerine ithaf eden yazara göre, bu tutuklama hürriyet döneminde bir istibdad pençesidir. Çünkü daha yeni yürürlüğe konan Kanun-ı Esasi şahsi hürriyetleri, basın özgürlüğünü güvence altına almıştır. Durum böyle iken gerekçe gösterilmeden, hatta tevkif müzekkeresi dahi çıkarılmadan tutuklanması ancak istibdad idaresinin yapabileceği keyfi bir muameledir. İşte bu muameleden hareketle yöneticilerin Kanun-ı Esasi'den habersiz davranışları, gazetecilerin çoğunluğunun kaypak, kuvvetliden yana tavır almaları gibi olaylar ve İttihad ve Terakki ile ilgili anı ve düşüncelerini içeren bu hatırat sadeleştirilerek ve notlar ilavesiyle yayına hazırlanmıştır.
Kapat