Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756827840
13044406
Hortum ve Cinnet
Hortum ve Cinnet
90.00
Bankaları soyanlar soymuş. Paraları hortumlayanlar hortumlamış. Bize de bunun nasıl yapıldığını dilimiz döndüğünce anlatmak düşmüş. Zenginin malı, fakirin çenesini yorar misali...
(Arka Kapak)

Kitabın giriş bölümünde, Türkiye'de son yıllarda bankacılık sektöründe yaşanan sorunları irdeledim. Daha sonra, nüfuz casuslarını, banka hortumlama işinin kahramanlarını, bir döneme damgasını vuran Alaattin Çakıcı'nın, Güneş Taner'in, Aydoğan Semizer'in, Şükrü Karahasanoğlu'nunun, Yüzde 10 Sami'nin rollerini anlattım. Devlet bankalarının, politikacıların elinde nasıl yandaşlarına hizmet veren hayır kuruluşlarına dönüştüğünü... Sonra da tek tek, batık bankaların içine girip, olumsuzlukları göz önüne serdim. Murat Demirel'i, Dinç Bilgin'i, Cavit Çağlar'ı, Hüsamettin Özkan'ı, Enver Ören'i, Özer Çiller'i, 5 Nisan vurguncularını, "post-modern hortum"u, "basın-siyaset-banka"yı, gazeteci gözüyle sorguladım... MGK'da yaşanan krizin perde arkasını, Zekeriya Temizel'in istifasının asıl nedenlerini, Sadettin Tantan'a yönelik "komplo"ları irdeledim.

Şunu belirtmeliyim: Kitapta, "şok edici" belge ve bilgiler yayımlamayı hedef edinmedim. Öncelikle amacım, kronolojik gelişmeleri sıralayarak, olaylara ışık tutmak oldu. Ancak çoğu yayımlanan belge ve bilgileri toparlayarak art arda sıraladığımda ortaya çıkan ilişkiler zincirinin, beni bile hayrete düşürdüğünü itiraf etmeliyim. Çoğunun gözünden kaçtığını sandığım bu ilişkilerin, sizin de ilginizi çekeceğini düşünüyorum.
(Arka İç Kapak)
Kapat