Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9786254066726
13327335
Herkes İçin İstatistikolay - Renkli Anlatım
Herkes İçin İstatistikolay - Renkli Anlatım
154.00
İstatistik, öğrenmesi oldukça kolay bir alan olmasına rağmen öğrenenin kendi koyduğu duyuşsal bariyerler öğrenmeyi engelleyebilir. İstatistiği öğrenmede sorun yaşayanlara bakıldığında bu bireylerin çoğunun geçmişte sayısal ya da istatistik derslerinde yaşadığı olumsuz deneyimlerinin olduğu görülmektedir.
İstatistikolay isimli bu eser, öğreneni istatistiksel formüllere boğmadan, gerek sosyal bilimlerde gerekse diğer bilim alanlarında çalışan araştırmacı, akademisyen ve öğrenciler için pratik bir öğrenme kaynağı sunmaktadır. İstatistiğe giriş ve temel analizlerin uygulanması konusunda ihtiyaç duyulan tüm bilgilere yönelik öz bir kaynak oluşturulmuştur.
Kitabın birinci bölümünde, basit anlatılmış ve gerçek yaşam örnekleriyle güçlendirilmiş bir yapı vardır. Birinci bölümdeki istatistik bilgileri ikinci bölümdeki konuların temelini oluşturmaktadır. İkinci bölümde, SPSS programının tanıtımı, tüm istatistik analizler için konu anlatımı, ilgili konunun SPSS uygulamasının görsel işlem adımları, SPSS sonuçlarının tanıtılması, sosyal bilimlerde sıkça kullanılan APA formatına uygun tablolaştırma ve yorumlama ksımları yer almaktadır. Bunlara ek olarak her konunun sonunda yer alan ilgili istatistik konusunda en sık yapılan hatalar ve bunların çözüm önerilerinden oluşan, araştırmacının karşılaşabileceği özel durumlar ve çözüm önerileri, çoğu araştırmacının cevap bulamadığı sorulara cevap niteliğindedir. Kitap bütün olarak ve sistematik bir şekilde kalıcı öğrenmeyi sağlamayı hedeflemektedir.
Kapat