Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Hagia Sophia : A Vision for Empires Cyril Mango Hagia Sophia : A Vision for Empires Cyril Mango

Hagia Sophia : A Vision for Empires

Liste Fiyatı : 21.038,03 TL
100-02921
190016
Hagia Sophia : A Vision for Empires
Hagia Sophia : A Vision for Empires
21038.03

Among the great buildings of the world that have been erected for the worship of God, few embody the power and mystery of Hagia Sophia in Istanbul. This outstanding book captures the qualities of this greatest of Byzantine edifices.

The text is by Dr Cyril Mango, an internationally respected authority on Byzantine art and architecture. Spectacular, large-format photography by Ahmet Ertug captivates the reader with views of the colossal inner space while detailed images of the building's mosaics and architectural features make this book an enthralling experience.

Also included is a selection of remarkable 18th and 19th century drawings of Hagia Sophia.30 by 41 cms,230 pages including vertical and horizontal fold-outs. Hardbound in moiré cloth and presented in a slipcase.

________________________________________________

AYASOFYA İmparatorluklara Yaraşır Bir Görünüm
Metinler: Cyril Mango
Fotoğraflar: Ahmet Ertuğ

Yeryüzünde Tanrıya ibadet etmek amacıyla yapılmış ihtişamlı binalar arasında pek azı İstanbul'daki Ayasofya'nın gücüne ve gizemine sahiptir. Bu çarpıcı kitap, Bizans mimarisinin başyapıtına özgü özellikleri anlatıyor. Metinler, Bizans sanatı ve mimarisi konusunda uluslararası düzeyde yetkili uzman Prof Cyril Mango tarafından yazılmış.

Mimar Ahmet Ertuğ'un çektiği fotograflar, devasa iç mekandan görüntülerle, binanın mozaikleri ve mimari ayrıntıların yakın plan görüntüleriyle okuru büyülüyor ve kitap baş döndürücü bir deneyime dönüşüyor. Kitapta ayrıca,18. ve 19. yüzyıllara ait Ayasofya çizimlerinden oluşan bir seçki bulmak da mümkün. Kitap hareli ipek kumaşla ciltlenmiş ve kutu içinde sunulmuş, yatay ve dikey katlanır levhalar dahil 230 sayfa.41x30 cm boyutunda.

Kapat