Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul Mehmet Mazak

Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul

Liste Fiyatı : 249,60 TL
9789759173999
13196980
Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul
Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul
249.60
Şehirler de tıpkı insanlar gibi hayatın ve dünyanın ritmine uyarak değişim geçirmektedirler. Bilim ve tekniğin ilerlemesiyle birlikte 19. yüzyıldan sonra yaşanan değişim, öncesine oranla daha hızlı bir seyir takip etmiştir. Günümüzde ise yeni ile eskinin arasındaki zaman farkı gittikçe daralmaktadır.
Bir dünya şehri ve imparatorluk başkenti olması sebebiyle dünyanın belli başlı büyük şehirlerinde yaşanan değişimden İstanbul da nasibini almıştır. Gerçi sürat itibariyle diğer şehirleri biraz geriden takip etmiş olsa da kapasitesi ölçüsünde değişimini sürdürmüştür.
Özellikle gündelik hayat çerçevesinde İstanbulun yaşadığı değişim, günümüz araştırmacıları ve okuyucuları için merak konusudur. Bilhassa Osmanlı dönemiyle alâkalı olarak eski İstanbulun bir tarafını aydınlatan ve gittikçe artan bir neşriyat söz konusudur. Araştırmacı Mehmet Mazak tarafından hazırlanan ve Boğaziçi ve Kayıklar, İçecek Kültürü, Çevre ve Temizlik Kültürü, Aydınlatma Kültürü başlıkları altında yazılan makalelerden oluşan elinizdeki kitap da İstanbul kitaplığına sunulmuş yeni bir katkı niteliğindedir.
Kapat