Gıda Felsefesi
Aslı Aksoy,
Aslı Albayrak,
Banu Bayraktar,
Cansu Ekin Gümüş,
Dilek Çiftci,
Emel Ekinci,
Emine Olum,
Eren Yalçın,
Fatih Kürşat Negüzel,
Hayrettin Mutlu,
Hilal Demirkesen Bıçak,
İlkay Yılmaz,
Kimyager Yaman Gökçek,
Leila Mehdizadehtapeh,
Mehmet Akif Şen,
Meryem Merve Beykoz,
Murat Ay,
Murat Doğan,
Muzaffer Çakmak,
Muzaffer Yılmaz,
Oğuzhan Köklü,
Osman Güldemir,
Özgür Kızıldemir,
Rabia Melda Erdoğan
Nobel Akademik Yayıncılık
Liste Fiyatı :
280,00 TL
9786254395765
13667638
https://www.eren.com.tr/kitap/gida-felsefesi-p13667638.html
Gıda Felsefesi
280.00
Gıda Felsefesi kitabı; sosyal bilimler perspektifi ile gıda bilimine felsefi bir bakış açısı getirmekte ve temel kavramlarının ana özelliklerini açıklamaktır. Kitabımız kısaca gıdanın kültür, sanat ve etik gibi kadim yönlerinin yanı sıra çevre, iklim değişikliği, kıtlık ve obezite paradoksu, gıda hakları, küreselleşme, sürdürülebilirlik, organik tarım, biyoteknoloji, vejetaryenlık, veganlık ve elitizm gibi yeni yönlerini felsefi bir temele oturtarak anlatmaktadır. Kitabın konularının gıda bilimi ile ilgili olması nedeniyle gastronomi uzmanları, gıda mühendisleri, diyetisyenler, turizmciler, aşçılar ve gıda teknikerleri için bir başucu kitabı niteliğindedir. Bununla birlikte Gastronomi, Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ve Gıda Teknolojisi bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.
- Açıklama
- Gıda Felsefesi kitabı; sosyal bilimler perspektifi ile gıda bilimine felsefi bir bakış açısı getirmekte ve temel kavramlarının ana özelliklerini açıklamaktır. Kitabımız kısaca gıdanın kültür, sanat ve etik gibi kadim yönlerinin yanı sıra çevre, iklim değişikliği, kıtlık ve obezite paradoksu, gıda hakları, küreselleşme, sürdürülebilirlik, organik tarım, biyoteknoloji, vejetaryenlık, veganlık ve elitizm gibi yeni yönlerini felsefi bir temele oturtarak anlatmaktadır. Kitabın konularının gıda bilimi ile ilgili olması nedeniyle gastronomi uzmanları, gıda mühendisleri, diyetisyenler, turizmciler, aşçılar ve gıda teknikerleri için bir başucu kitabı niteliğindedir. Bununla birlikte Gastronomi, Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ve Gıda Teknolojisi bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.Stok Kodu:9786254395765Boyut:16,5x24Sayfa Sayısı:384Basım Yeri:AnkaraBaskı:1Basım Tarihi:Ağustos, 2021Kapak Türü:Karton kapakKağıt Türü:Kitap KağıdıDili:TürkçeResim Sayısı:1
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Yeni Gelenler