Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi? Oğuz Akay Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi? Oğuz Akay Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi? Oğuz Akay Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi? Oğuz Akay

Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi?

Liste Fiyatı : 90,00 TL
9799756237686
13045083
Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi?
Gazi Fikriye İle Neden Evlenmedi Latife İle Neden Evlendi?
90.00
Fikriye Hanım'ın köşkteki vaziyeti, Gazi'nin Latife Hanım ile evlenmesi tarihine kadar birkaç yıl devam etti..
Gazi'nin, Büyük Zafer'in ardından Latife Hanımefendi ile evlenmeye karar vermesinden sonra artık Fikriye Hanım'ın Latife Hanımefendi ile bir arada, aynı çatı altında kalması doğru olamazdı. Çünkü; Fikriye Hanım yıllarla Gazi'nin muhitinde bulunmanın, ona hizmet ederek hayatının hususiyetine karışmış olmanın hasıl ettiği ve sonuç olarak Gazi'yi yakından uzaktan gören her insanın duyması tabii olan hayranlık ve bağlılık hislerine fazlasıyla sahip görünmekte idi. Gazi'ye o derece bağlılıkla, o kadar sadakatle hizmet etmesinde bir nevi aşkı andıran bu hayranlık duygusunun tesirleri hissolunmakta idi.. Herhalde Fikriye Hanım'ın kendisine karşı olan bu bağlılığını Gazi de hissetmiş olacak ki izdivacı ile beraber -Fikriye Hanım'ın reyini ve mütalaasını alarak- kendisinin esasen çok zayıf olduğunu da göz önünde tutarak, aynı zamanda tedavi ve istirahat ettirmek üzere Avrupa'ya göndermeyi uygun bulmuştu. Bu teklifi Fikriye Hanım kabul edince, Siirt Mebusu Mahmut Bey'in (Soydan) refakatinde Almanya'ya gitmesi kararlaştırıldı ve bir akşam Ankara'dan İsviçre yoluyla Münih'e hareket etti.
Hala hatırımdadır. Fikriye Hanım'a giderken:
-Size ne hediye vereyim? diye sormuştum.
Benden Ahmet Rasim Bey'in tarih kitaplarını istemişti, ben de istasyonda uğurlama esnasında bu kitapları kendisine verdiğim zaman çok memnun olmuştu.
Halide Edip Adıvar
Kapat