Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756277706
13201394
Fatma'nın Talihi
Fatma'nın Talihi
95.00
Parisin büyülü atmosferinde kalplere hitap eden bir peri masalı
Tunusun bir köyünde yaşayan Fatma kocası tarafından terk edilmiş talihsiz bir kadındır. Kız kardeşi Raşide, Pariste Kontes Poulais du Rocun yanında hizmetçi olarak çalışmaktadır. Raşide Pariste korkunç bir kazada hayatını kaybeder. Hem kardeşini hem kocasını kaybeden Fatma, kalbindeki derin yaraları tamir etmeye uğraşırken Paristen bir mektup alır. Kontes kardeşinin yerine onun geçmesini rica etmektedir.
Tunusun köyünden kalkıp Parise gelen Fatma sudan çıkmış balığa döner. Bir yandan şehre uyum sağlamaya çalışırken, bir yandan da Kontesin bitmek tükenmek bilmeyen taleplerini yerine getirmeye çalışır. Ama bir sorun vardır. Fatma kontesin talep ettiği şeylerin çoğundan bihaberdir. Örneğin Kontesin en büyük zevki kendisine kitap okunmasıdır, ama Fatma okuma yazma bile bilmemektedir. Alışveriş yapmayı ve hatta Kontesin köpeğini gezdirmeyi bile beceremez.
Tam bu sırada hikaye neşeli Yeşilçam filmlerini andıran bir peri masalına dönüşür. Fatmanın temiz yüreğini gören iyi kalpli komşuları ona yardım etmek için birbirleriyle yarışırlar. Fonda Parisin romantik ve kozmopolit atmosferi ve Fatmanın küçük dünyasında, adeta bambaşka bir dünyadan gelmiş mütevazı, samimi, candan insanlar, son yıllarda kaybetmekte olduğumuz değerleri bizlere hatırlatır.
Dryansky ikilisinden kalplere hitap eden, Flauberte göndermelerle dolu muhteşem bir edebiyat şöleni.
Kapat