Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Eski Türk Yer Adları %10 indirimli Erhan Aydın Eski Türk Yer Adları %10 indirimli Erhan Aydın Eski Türk Yer Adları %10 indirimli Erhan Aydın Eski Türk Yer Adları %10 indirimli Erhan Aydın

Eski Türk Yer Adları Eski Türk Yazıtlarına Göre

Liste Fiyatı : 268,80 TL
9789756527962
784848
Eski Türk Yer Adları Eski Türk Yazıtlarına Göre
Eski Türk Yer Adları Eski Türk Yazıtlarına Göre
268.80
Eski Türk yazıtları, bulunduğu ve harflerin çözüldüğü günden bu yana sürekli ilgi görmüş ve bu yazıtlarla ilgili binlerce çalışma yapılmıştır. Yazıtlarda geçen yer adları da Türklerin olduğu kadar komşu halklarla coğrafi olarak uzakta bulunan halkları da yakından ilgilendirmiştir.

Elinizdeki çalışma eski Türk yazıtlarındaki yer adlarını konu edinmiştir. Çalışmada Moğolistan, Yenisey, Dağlık, Altay, Kırgızistan ve Doğu Türkistan bölgesi yazıtlarında geçen yer adları incelenmiştir. Yer adları alfabetik sıra ile verilmiştir. Çalışma, dağ adları, ırmak adları, göl adları biçiminde sınıflandırılabilirdi. Ancak bu durum kitapta aradığını hemen bulmaya çalışan için oldukça zordur. Bu zorluğu gidermek ve kitabın kullanımını daha pratik hale getirmek için yer adları alfabetik olarak verildi. Ama kitabın sonunda yer adlarının hangi coğrafi öğre olduğunu sınıflayan bir dizin bulunmaktadır.
Kapat