Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789756277744
244282
Caligula Saralı Cumhur
Caligula Saralı Cumhur
320.00
Yalçın Küçük yeni kitabında Türkiye'yi anlamak için Roma'ya, Roma'yı anlamak için Türkiye'ye bakıyor. Hareket noktası Cumhuriyet rejiminin çöküşü ve plütokratların Cumhuriyet'i yıkarak despotizmi getirmeleri.

Kendi ifadesiyle "büyük zenginleri böyle bir rejim için Caligula ararken" yakalıyor ve hem Roma'daki hem de Türkiye'deki Caligula'ları deşifre ediyor.

Birinci kitap Roma'daki Caligula'yla ilgili. Cumhuriyet'i yıkmak isteyen büyük zenginler nasıl bir yönetici ve nasıl bir toplum istiyorlar, sorusunun cevabını Caligula kitabında buluyoruz.
Büyük zenginlere köle, halka karşı küstah, hiçbir devlet tecrübesinden geçmemiş, bilgisiz, görgüsüz, aklen ve bedenen hasta bir yönetici Caligula'da cisimleşiyor, Caligula'ya milli ve ahlaki hiçbir değere sahip olmayan ve ahlaki sapkınlığın önündeki bütün engelleri kaldıran, ama aynı zamanda aşırı dinsel bir ekip ve olup bitenlere kayıtsız bir halk eşlik ediyor. Böyle bir ortamda tek siyasal mekanizma ise komplo ve entrikadır. Roma kurumları teker teker bitirilirken bu kurumların yerini büyük zenginlerin ve Roma Sarayı'nın içindeki dar grupların komploları alıyor.

İkinci kitap ise Türkiye'yle ilgili ve Ecevit hükümetini yıkan büyük komployla başlıyor. Komplonun ardındaki plütokratlar ve siyonist-neocon ekip deşifre ediliyor ve bu ekiple Akp arasındaki ilişkiler ele alınıyor. İzleyen bölümlerde ise Türkiye'de şimdiye dek yazılmış en kapsamlı ve keyifli Tayyip Erdoğan portresi var.

Tayyip Erdoğan'ın hastalığı, sık sık yaptığı gafların ardında yatan tıbbi sebepler, Erdoğan'ın kişiliğini belirleyen önemli dönemlerden biri olan çocukluğu ve aile yaşamı, tüm ayrıntılarıyla bu kitapta. Yalçın Küçük, bununla da sınırlı kalmıyor, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı önündeki hukuki engelleri belgeleriyle ortaya koyuyor.

Yalçın Küçük'ün de söylediği gibi "Artık, Cumhuriyet'in, Recep Tayyip Erdoğan'ı, cumhurbaşkanı sayması zordur. Çünkü, "Caligula-Saralı Cumhur" kitabımız var."
Kapat