Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Bir Gün Ben Tiyatrodayken Ülkü Tamer

Bir Gün Ben Tiyatrodayken : Kırk Sanatçıdan Tiyatro Anıları

Liste Fiyatı : 90,00 TL
9789754187595
13211597
Bir Gün Ben Tiyatrodayken : Kırk Sanatçıdan Tiyatro Anıları
Bir Gün Ben Tiyatrodayken : Kırk Sanatçıdan Tiyatro Anıları
90.00
Türk şiirinin ustalarından Ülkü Tamer 1964-1968 yılları arasında özel tiyatrolarda oyunculuk yapmış, kendi oyunculuğunu yeterli bulmadığı için tiyatronun dışına çıkmıştı. Beş yıl süren oyunculuk döneminde biriktirdiği anılarını yıllar sonra "Radikal" gazetesinde yayımlamıştı. Bu kez Bir Gün Ben Tiyatrodayken...'de 40 tiyatro oyuncusundan derlediği anılar, Ülkü Tamer'in okuru gülümsetecek gözlemleriyle anlatılıyor.
"Eskiden tiyatro anıları da sık sık anlatılırdı. Kısa süren oyunculuk dönemimde, tanımaktan onur duyduğum tiyatro ustalarından ne anılar dinledim. Bu anılardan bazılarını, söz gelimi Toto Karaca'nın, Mehmet Karaca'nın anılarını kendi sesleriyle kaydetme olanağını buldum, bazılarını ise hemen kağıda aktardım.Bu ustaların, özellikle bizden önceki dönemlerde sahneye gönül vermiş olanların anıları, sadece tiyatro alanında eğlenceli renkler içermiyor, tiyatroya yaklaşımımızdan raheket ederek Türkiye'nin yakın tarihinden ilginç ayrıntılar da yansıtıyor.
Kötü bir tiyatro oyuncusuydum ben. Ama gönlümün sahnede olmadığını anlamam beş yıl sürdü. Bu beş yıl içinde ben de ilginç olaylar yaşadım. Onları Yaşamak Hatırlamaktır kitabımda anlattığım için burada yinelemek istemiyorum... Yazılmamıları da yazarım bir gün.
Neyse... Uvertür uzayınca seyirci sıkılmaya başlar. Biz en iyisi perdeyi açalım..."
- Ülkü Tamer
Kapat