Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5 Çilem Te Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5 Çilem Te Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5 Çilem Te Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5 Çilem Te

Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5

Liste Fiyatı : 216,00 TL
9789944370615
13118573
Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5
Ahmet Rasim'in İstanbul'u Türk Edebiyatında İstanbul Serisi 5
216.00
Eserlerinde eski İstanbul'un günlük hayatını bütün ayrıntılarıyla anlatan Ahmet Rasim, keskin zekası, uyanık gözlemciliği ve neşeli üslubuyla devrin diğer tanıklarından farklı bir yere sahiptir.
Onun ömrünün neredeyse tamamını geçirdiği İstanbul'u anlattığı eserlerinde hamam tellakları, kabadayılar, mektep hocaları, dadılar, bekçiler, şıklar, hafif meşrep kadınlar, mubassırlar, hocalar, talebeler, seyyar satıcılar, edebiyatçılar, meddahlar, musikişinaslar......
kadın ve erkek hemen her yaştan, dinden mezhepten, meslekten ve meşrepten insan, günün her saatinde ve her mevsimde İstanbul hayatı içinde görülürken doğum âdetleri, evlilik usulleri, mektep hayatı, çamaşır günleri, mahalle kahveleri, halk inançları, çarşılar, hamamlar, ulaşım vasıtaları, piyasalar, kutsal günler, Ramazan ayı, mesireler, baskın hikâyeri, devrin meşhur umumhaneleri, meyhaneleri vb. de yerini alır.
Araştırmacılar için vazgeçilmez bir kaynak olan Ahmet Rasim'in eserleri meraklıları tarafından da hâlâ zevkle okunmaktadır.
Çilem Tercüman (arka kapak)
Kapat