Sepetim 0 Toplam: 0,00 TL
9789758020522
174801
21. Yüzyıl Sözlüğü
21. Yüzyıl Sözlüğü
90.00

Gelecek bu sözlüğün içinde...

21. yüzyılın kapıları bu kez bir sözlükle aralanıyor. 21 Yüzyıl Sözlüğü... Ünlü Fransız düşünür, tarihçi, ekonomist ve romancı Jacques Attali, günümüz multimedya araçlarının atası olan sözlük türüyle geleceği bağdaştıran bu kitabında gelceğin kavramlarını da üretiyor. Lego uygarlığı, nanoteknoloji, hiperdünya gibi yeni kavramların yanısıra, A'dan Z'ye geleceğin kavramsal bir haritasını çıkarıyor. 21. Yüzyıl Sözlüğü.

Bu sözlük geleceğin düşünürleri, ekonomistleri, mühendisleri, bilgiişlem uzmanları, yazarları ve sanatçıları için bir el yordamı niteliği taşıyor. Bir gelecek ansiklopedisi, bir vasiyetname, keşfedilmemiş bir geleceğin haritası. Bir başucu kitabı. Yer yer şiirsel bir bilimkurgu.

Sözün özü, bugünü tarif etmek ve anlamlandırmak adına yola çıkan her insanın bahanesi olan gelecek kavramı 450'yi aşkın terim ve sözcükle bu kitabın içinde.

Geleceği en iyi tahmin etmenin yolu, kuşku yok ki bugünü iyi anlamaktan geçiyor. 21 Yüzyıl Sözlüğü geleceğe dair kehanetler ve sofistike tahminler yerine, çıkışını "bugün" bilgisinden alan eşsiz bir gelecek tahlili sunuyor.
(Arka Kapak)

Kapat